17 Şubat 2008 Pazar

BRUNO ROZETTO'dan TRAFİK KURALLARI ..))) Zaman değişti, değer yargıları da..(

Yaşadığım yerde trafik kurallarının pek gerekli ya da geçerli olduğunu söyleyemeyeceğim. Buraya ilk atandığımda "Artvin'de hiç kötü şoför yoktur" demişlerdi, etkilenmiştim. Ardından "kötü şoför yoktur, çünkü zaten iyi olmayan uçuruma yol aldığı için diskalifiye olur" deyince donakalmıştım. Yok Yok şAKA dEĞİL, DOĞRU İMİŞ! Hem biliyor musunuz; Artvin, Türkiye'de trafik ışıklarının olmadığı tek ilmiş yıllar önce. Aslında hâlâ da öyle. Borçka'da da, bi girişte var -ki o da usulen duruyor zannımca-. Araba çok ama herkes n'apması gerektiğini biliyor ki bakan yok. Sorun kalmamış oluyor dolayısıyla.
Tabi bu durum, insanlara öyle bi rahatlık vermiş ki, bazen yolda ya da ara sokakta yürürken -ki burası, iki dağ arasına sıkışmış bir yer olduğu için neredeyse her yer dar sokak gibidir- birden hızla bir araba çıkıp üzerinize doğru durmaksızın gelebilir. Ya da ne bileyim, önünüzde ilerlemekte olan bir araba birdenbire PAT diye durup burnunuza ve diğer uzuvlarınızdan birine doğru ÇOTADA şeklinde kapıyı açabilir. Tam orada park etmeye karar vermişse kısa süreliinedir, ne diyeceksiniz..))))

İşte aşağıda, you tube'dan çıkma çizgi görüntüleri izleyince BURA aklıma geldi de hem diyeyim, paylaşayım hem de birlikte tebessüm edelim istedim.



Hiç yorum yok: