10 Mart 2008 Pazartesi

iyİ Ki dOğMuŞsUn NASREDDİN HOCA!!!


Doğumunun 800. yılında olduğumuz için bu yılı NASREDDİN HOCA YILI adıyla onurlandırmayı uygun görmüş Kültür Bakanlığımız. Hayret! Geçen yıl da Mevlânâ Yılı ilan edilmişti -ki sanırım yaptıkları ve sonuca eren en anlamlı proje bunlar-.


Neyse efenim, Akşehir doğumlu, 13.yy insanı olduğu tahmin edilen Nasreddin Hoca onuruna sadece orada değil, İstanbul, Eskişehir, İzmir vb de de çeşitli faaliyetler var; karikatür yarışmalarından tutun da futbol turnuvalarına kadar... Çok akıllıca valla, bir şeye birkaç anlam birden yükleyebilmek, bir taşla iki kuş vurmaya denk sonuçta..) Üstelik şimdinin çocukları doğru düzgün Nasreddin Hoca fıkrası bile bilmiyor -ki bu toplumsal değer yargılamız ve kültürel birikimlerimiz açısından tehlikeli bir boşuk!!!- Ben de bu eyleme, öğrencilerimle sevimli bir Nasredin Hoca panosu hazırlayarak, web sayfamıza onu anıcı bir yazı yazarak katılacağım kendi çapımda.

Haydi insancıklar EYLEME!!! ..)))

1 yorum:

Guclu dedi ki...

İyi doğmuşsun Nasreddin Hoca, küçükken ilk defa senin adına hazırlanmış ingilizce kitabından sayende ilk kelimelerimi öğrendim :)))