17 Nisan 2008 Perşembe

çAĞIn HastaLığı STRES'e bir ReÇeTe daha...

İnsanların bunalımları arttıkça yeni kaçış, ruhu arındırış yolları arar oldular. Doğayı keşif yetmez oldu insanoğluna - hoş herkesin böyle bi şansı da yok o da ayrı-. Büyük şehrin sendromlarından biridir ki kalabalıklar içinde yalnızlaşma ve bütün bu yalnızlığa karşın, kaçacak delik de bulamama. İlginç velhasıl-ı kelam efenim. İşte bu tantana velvele arasında NLP, Bio-enerji, Psikoterapi, Psikyatr (Yarı trans, Hipnoz...), bunların değişik bi kolu olarak gördüğüm YOGA vs derken yeni bi yönetem daha çıkmış uhu dinlendirmek amaçlkı: Transformal yaşam ve nefes koçu. Yok yok şaka falan değil, yapılan işlemin adı bundan üreme bi şey ama bu ani bi meslek olmuş. Bu işi yapıp sosyete içinde ciddi para kazandıan da bi meslek.

İşin daha da ilginç yanı, ööle sosyete işi sabun köpüğü modalardan birine de benzemiyor. Nasa ve Tıp dünyasında önemli isimlerle birlikte, hatta kanser tedavilerinde doktorlarla ortaklaşa çalışan bir gruptan bahsediyorum. Anlayacağınız bu yeni meslek dalı ve tedavi yönteminin adı olan Transformal yaşam ve nefes koçu günümüzün ve geleceğin popülerlerinden olacağa benzer. Üstelik bu yöntemin 1 saatlik uygulanması ile 2,5 yıllık psikiyatr tedavinin katdilen yol bakımından aynı olduğunu duymak da hayli şaşırtıcı ve etkileyici geldi bana. -e şişkinlik payı vardır tabi-

Her insanın bi nefes alış tarzı varmış. Uzman diyor ki, "Nefes de vücudun ve insan beyninin bir haritası gibidir. :Bizler bu haritayı çıkarıyoruz öncelikle nefes çalışmaları ile. Sonra nerelere oksijen gitmiyor onları tespit ediyor ve birkaç günlük bir uygulama çalışması ile bunu toparlıyor ve mutluluğu daim kılacak telkinlerde bulunuyoruz." İş bol oksijende bitiyor yanicimee.)))

e yeni bi şey bu bi bakmak anlamak gerek tabi. Ama bana mantıklı geldi valla, akla yatkın ve bilimsel gerçekliği olan açıklamalardı. Ama iş gene de insanın beyninde bitiyo. İnsanın önce kendine inaması gerek vehasıl-ı kelam..)))

Efenim, en iyisi, hemen yarın güne, sabahın er vakti ciğerlere bolca temiz hava yükleyerek başlamak!

Hiç yorum yok: