12 Ağustos 2008 Salı

ametist

Diyeceksiniz ki bu da nesi? efenim bu, menekşe ya da mor renkli olan bir kuvars kristali. Mor yakut ya da mor necef de denen cinsinden. Daha da kısası, taş anlayacağınız. Özellikle alternatif tıp denen şey ortaya çıkıp yaygınlaştığından beri, yıllar öncesinin tekniklerinin ve malzemelerinin moda haline getirildiği materyallerden biri.

Doğruyu söylemek gerekirse, ben taşların enerjisine inananlardanım. Dolayısıyla renkten tutun da ışıltılılığının ya da matlığının kendimce bi anlamı ve bende yarattığı bi elektriği oldu hep; psikolojik bi şeydi bendeki bilimsel değil. Baktım ki hislerim öyle veya bööle bi şeyleri tutturmuş.. pek hoşuma gitti.

Neyse efenim uzatmim; geçenlerde Antalya Demre'de dolaşır iken orada sıklıkla karşımıza çıkan, satılan ametist taşının hikmetini merak ettim, sordum satanlardan birine. Rus asıllı bi kadın anlattı kendi kelamınca, dili döndüğünce malını, tanıttı. Akdeniz'de sıklıkla açıkarmış, kötü duyguları -sanırım nazarı demek istedi- alıp götürürmüş. Odanın bi kenarında durması kafiymiş, ya da üzerimizde. Olumsuz bir durum hasıl olduğunda ya da ortamda kem gözlü birinin tesiriyle negatif enerji yüklenildiğinde taş kopkoyu bi hal alır, siyaha dönermiş. Sonrasında da kendi doğal haline dönüşürmüş. hEMENyaptım araştırmasını, doğruymuş valla. Ne maharetleri yokmuş ki bizim ametistin:


"Psikolojik etkileri: Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir. Kişiyi rahatsız eden takınaklı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor ya da çok açık renkli olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız; ametisti yatmadan önce bir süre elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Sorununuzun nasıl düzeldiğini göreceksiniz. Enerji dolu bir taş olduğu için çoğu insan üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır. Sürekli üzerinizde taşıyabileceğiniz bir taştır. Yaydığı enerji her zaman size fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Özellikle düşman tavırlı insanların arasında bulunacağınız zamanlarda bu taşı üzerinizde bulundurmaya gayret edin. Böylece sadece pozitif enerji alacağınızdan emin olabilirsiniz. Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturur. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşamayarak, onu rahatsız edici bulabilir. Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur.

Fiziksel etkilerine gelince ise: Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir." İMİŞ!

Bunlardan bir kısmını daha önceden de duymuştum üzerinde durmayarak, ama bunca ciddiyetinin farkında değildim. Tüh dedim gelince alsaymışım bi tane..)




Bu bilgilerden daha ilginci ise şu oldu: bu ametist taşını RAKI bardağının ya da ikram şişesinin içine koyarsanız daha uzun süre soğuk kalmasına yardımcı olduğu gibi, rakının içindeki alkol oranını düşürüp yumuşatıyormuş. Bu da daha uzun soluklu içeblmek ve sarhoş olmamak demek ki sevenlere duyurulur..)))

4 yorum:

Guclu dedi ki...

O kadar yararlarından falan bahsetmişken, insan alır birkaç tane, bize de hediye eder, değil mi ama???

İstersen hemen Tevfik ile irtibata geçip isteyelim birkaç tane, ne dersin ;)

yazmak_eylemi dedi ki...

ne bilim ya bende de geç düştü jeton..) taşı yüzük vb. olarak bulmak mümkün ama saf bu haliyle bulmak biraz zor. napak be tripotum... "elemtere fiş, kem gözlere şiş tü tütü" der gezeriz gari..)))

Guclu dedi ki...

Bi taraftan da almadığına seviniyorum. Maazallah sen onları da boyardın :))))

yazmak_eylemi dedi ki...

baakkk..))