24 Eylül 2008 Çarşamba

Havva Teyzemin İnekleri..)


Efenim Havva Teyzem pek sever bağıyla bahçesiyle uğraşmayı. E burası Artvin, bağ az ama bahçe çok; fındığı mı dersiniz, mısırı mı, yemişi mi... Fakat köy içinde başka bi köydür onun ev dibindeki bahçesi; neler yoktur ki... O kadarki bi ahırı bile vardır miniğinden. Her iş, her yer bi yana inekleri bi yanadır Havva Teyzemin. Girer ahırına süslümü süslü; ağzında cigarası, tırnaklar kırmızı / koyu renkli ojeleriyle... işte bu hal ahırından çıkar iken tanıştım ilk onunla.. Kulağa değişik geliyor değil mi, bunca köy işi içinde her an ojeli tırnaklar. Yok ööle bi iki seferlik denk geliş değil, hiç ojesiz görmedim daha ben onu.

Gülmeyiniz efenim, bu süs onun asortikliğinden değil elbet ineklerinin asortikliğinden. Nasıl mı? Şöyle ki, Havva Teyzemin inekleri bi âlem; ojesiz oldu mu tırnaklar, süt vermeye yanaşmıyor, verseler de bi hayra yaramıyormuş. Biter mi bu kadarla, cins inek bunlar. Mümkünse yanlarında ÖÖÖe inekli minekli konuşup kesmek, kurban etmekten de bahsetmeyiniz; ööle trene bakar gibi bakmıyo valla bunlar..))) Şu yukarıdaki büyük kara inek öteki ölünce onun yerini almış manen, ismi Maşallah. Fotoda yer almayan ahırdaki mini danası ise henüz isimsiz. O daha bu dünyada yeni, insanlarla yaşamaya alışma aşamasında. Huyu da anasına çekecek tabi..)))

Biter mi daha bitmez, nazlı mı nazlıdır bizim Havva Teyze'nin inekleri. İneği Maşallah, suyunu hep mavi kovasından içmeye alışkındır. Başka kovaya burun kıvırır oralı olmaz. Yanılıp da mavi kovasına ekmek ya da başka bi şey koymuşsanız -ki kimsenin değil ona ait olanlar-, hani kenarında da ekmeğin kepeğini ya da içindekinin kalıntsını unutmuşsanız "tıs" diye bi ses verir de öldür allah, su neyim içmez o kovadan..)))

YAAAA işte, ööleee İNEK DEYİP geçmeyiniz efenim, karakterli hayvanlar..)))))

1 yorum:

Guclu dedi ki...

Karakterli inek :)))