7 Ocak 2009 Çarşamba

Gürcista'da okul ve müze(ler)

Efenim bugün de devam ediyoruz Gürcistan gezisine; ama bu kez okul, müze ve kil gibi tarihî ve toplumsal değer taşıyan birtakım mekânlarda gezdireceğim sizi. Gerçi her detayı aktarmam, yakalayabildiğim kadarıyla her kareyi sunmam mümkün değil ama yine de fikir verecek bikaç noktayı sunmanın iyi olacağını düşünüyorum.

Şu yanda gördüğünüz oda okullardaki sınıflardan biri, bakar mısınız kadar sıcacık ve ev gibi. Gelesi gelir insanın, ya bizimkiler? tıkış tepiş ve de soğuk... Bi de okul ve sınıf içindeki şu çerçeve de ilginç geldi; hani dinî duruşlarını bu kadar rahat ve her yerde seergilemenin sakıncasız olması durumu... Sanırım inanç ile siyasî druşu birbirine karıştırmamayı başarabilikleri için.
Onların andımız ve bayrakları var girişte; yazı şekilleri de pek sevimli estetik açıdan (ama iraf etmeliyim ki alfabelerinin görünüşü kadar estetik değil seslendirmeleri "ş,t,z,g" sesleri üzerine kulak tırmalayıcı).

Müzeye gelince, orada başka müzede varmış ama biz resim-sanat sergisini ziyat etmişiz ki daha bahçeden, girişte başlayan bi sanatsal bahçe duruşu vardı binanın; içi ayrı..) 1950'lerden 2002'ye kadar bi dolu tablo ve mini heykel. Bence görülmeye değer.
Müzeye dair -havuzu heykelli soldakinden gayrı- bikaç foto daha verecektim ama bahçeden gayrısını yayınlamakta bugün başarılı olamadım. İnternete halar mı yoğun nedir bi yavaş i sormayın, üstelik işlemler de yarı yolda kalıyo.. derken pes ettim. Artık başka sefere..)

Hiç yorum yok: