28 Mart 2009 Cumartesi

Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Var

Seçime ramak kala noktasındayız ve itiraf etmeliyim, sonunda biteceği için mutluyum bu seçim telaşı ve çalımalarının. Seçimler her zaman önemlidir, hem de nerede, hangi konuda olursa olsun.. fakat siyasî seçimlerde ayrı bir çevre ve gürültü kirliliği oluşuyor malumunuz ki. Bakıldığında burası küçücük bir ilçe, coğrafî olarak da öyle Karadeniz'in dağlık, dik yapısı gereği. Fakat -bura halkının da söylediği kadarıyla- bu seçim süreci ayrı bir coşu ve çalışma ile sürdürülüyor; artık ne gerekiyorsa... bayraklar mı dersiniz rengarenk, takım elbiseli bir dolu insan mı, mitingler, küçücük meydana kurulan / yansıtılan dev ekranlardan canlı yayınlar, saatlere bölünmüş mitingler, partiye uygun slogan ve tişörtlerle meydanları dolduran gençler vb vb... hatta -benim için ilk defa- belediye seçimleri için evlerimize tek tek nazik ziyaretlerde bile bulundu belediye başkanı adayları. Biter mi, promoyonlu çalışmalar da oldu tabii; "bir fincan kavenin kırk yıl hatırı var" ilkesinden yola çıkarak hemen her parti, yorgun iş dönüşlerimizde kapımıza asılı bulduğumuz özel çantaları ile 1 paket Türk kahvesi ikramlarında bile bulundular..))) Anlayacağınız cüssece küçük ilçemizde siyasî hareketler hayli büyük.
Doğruyu söylemek gerekirse kendi yaşam koşturmacamız, yorgunluklarımız arasında haftalardır sürmekte olan bu çalışmalar bize sirayet ettği kadarıyla yorucu olmasına yorucu; ama aynı zamanda benim için ayrı bir tecrübe. Düşüncesine belediye, muhtarlık ve il meclis başkanlığı seçimlerinde ilk defa adayları gerçekten bizzat tanıyarak değerlendirip seçiyorum..))))
Efenim ne diyelim;
İyi seçimler... dilerim ki her ne olursa, vatana millete hayırlı uğurlu olsun..)

2 yorum:

asd dedi ki...

"Anlayacağınız cüssece küçük ilçemizde siyasî hareketler hayli büyük."
Bu sözünüzü çok tuttum hocam lakin bir ekleme yapmak isterim "büyük siyasi hareketler ne yazıkki küçük siyasi sonuçlar doğurdu"

yazmak_eylemi dedi ki...

..)