21 Mart 2009 Cumartesi

iklim, bahara döndü yüzünü..)


Birkaç hafta önceki soldaki bu görüntünün ardından artık yavaş yavaş bahara bırakıyor yerini, ki martılar da Çoruh'un dibinde buldukları sığ yerlere konuşlanmaya başladılar bile..) E malum Türklerin bahar bayramı idi ya bugün.
Hiç kaçar mı bu muhteşem hava; -soğuk rüzgara rağmen- hazır güneş açmış iken attık kendimizi deniz kenarına. Sahil yolu üzerinde biaç yerde durduk; ama açık alan, küfül küfül esen rüzgar izin vermedi kayaların üzerinde. Biz yılar mıyız hiç, devam; ilerleyen yol boyunca bulduk bi yer açtık çıkınlarımızı, koca bir termos da sıcacık çay.. deymeyin keyfimize..) Böylece baharın gelişini kendi imkanlarımız doğrltusunda şrulaştırmış ve özel kılmış olduk; genel için değil, bi için anlamlı kıldık anlayacağınız.
Gerçi cemre düşeli çok oldu; ama burada Martın 9'u diye bir tabir var ki, hicri takvime göre (+13) martın 22'sini atlatmadan gelmezmiş bahar..
Uzun lafın kısası; henüz bahar tam gelmedi, mart martlığını yapmaya devam ediyor -olsa da- güneşin gramını boşa harcamayın, kaçırmayın diyeceğim..)
Bekliyorum, kop gel / hoş gel bahar..)))))

Hiç yorum yok: